II. nagradni raziskovalni natečaj s področja donorske medicine oz. dejavnosti.

В Деня на анестезиолога започва кампания “Всеки може да спаси живот”
18/10/2023
Да. За живот – Кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията
07/11/2023
✅Na simpoziju ob evropskem dnevu darovanja smo Slovenija-transplant podelili nagrade najboljšim nalogam, ki so prispele na
????Namen natečaja je spodbujanje razvoja in raziskovanja donorske dejavnosti, seznanjanje z raziskovalnimi novostmi in interdisciplinarno sodelovanje.
????Na simpoziju so prvi trije predstavili svoje naloge (Jan Krajnik in Tadej Rozman v živo, Argresa Bylykbashi pa se je s Švice priključila na daljavo). Rezultati natečaja so:
1. nagrada (800 evrov)
Tadej Rozman: Etični vidiki darovanja po cirkulatorni smrti (147 točk)
2. nagrada (500 evrov)
Jan Krajnik: Darovanje organov po smrti darovalca: sistem domnevne privolitve (144 točk)
3. nagrada (200 evrov)
Argresa Bylykbashi: Stališče zdravstvenih delavcev v UKC Ljubljana do darovanja organov (138 točk)
????Komisijo za ocenjevanje so sestavljali: Andrej Gadžijev, dr. med, prim. Danica Avsec, dr. med., dr. Jana Šimenc, dipl. etnol. in kult. antrop.
Vse tri naloge in predstavitve so bile zelo kakovostne, teme pa zelo aktualne. Avtorji so naredili vpoglede v mednarodne kontekste. Pokazalo se je, kako je v razvoju nacionalnih protokolov in dejavnosti pomemben temeljit premislek, poznavanje več-značnih odgovorov in kako je potrebno pri eni temi interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje.
‼️Kmalu bomo objavili III. nagradni raziskovalni natečaj Slovenija-transplant. Za prijave bo odprt dve leti.
✅Več o utemeljitvi in zbirki nagrajenih nalog preberite na spletni strani www.slovenija-transplant.si. (nagradni raziskovalni natečaj).