30/04/2020

12 март – Светски ден на бубрегот

30/04/2020

Денешниот ден во повеќе од 200 земји ширум светот се одбележува Светскиот ден на бубрегот, најодбележуван настан во светот кој се фокусира на важноста на здравјето на бубрезите.

  Светскиот ден на бубрегот се одбележува секоја година во вториот четврток од месец март, во повеќе од 200 земји ширум светот. И Македонија преку активностите на Здруженијата Нефрон и […]
30/04/2020

Нефрон: Да се зголеми бројот на трансплантации на бубрези

ОД: НОВА ТВ 2:54 PM – 15 OCTOBER 2019 SHARE TWEET PIN SHARE Кога ќе дојдете до крајот и кога ќе сфатите дека за вашиот близок веќе нема никаква надеж убаво е […]
30/04/2020

Здружението Нeфрон по 8-ми пат го одбележува Европскиот ден на органодарителство

30/04/2020

ПРВИ МЕЃУНАРОДНИ СРЕДБИ НА ДИЈАЛИЗИРАНИ И ТРАНСПЛАТИРАНИ ПАЦИНЕТИ

ПРВИ МЕЃУНАРОДНИ СРЕДБИ НА ДИЈАЛИЗИРАНИ И ТРАНСПЛАТИРАНИ ПАЦИНЕТИ Потребно е да се насочиме кон обезбедување на сите неопходни логистички и други предуслови да го зголемиме бројот на трансплатации на бубрези […]
30/04/2020

Први меѓународни средби на дијализирани и трансплантирани пациенти во Македонија!

Први меѓународни средби на дијализирани и трансплантирани пациенти во Македонија! 11.04.2019 ИНФО БЛОК Утре, 12.04.2019г. во 11:00ч. свечено ќе бидат отворени Првите меѓународни средби на дијализирани и трансплантирани пациенти во Македонија, кои […]